open-navfaktor-logo
search
Park
Procvjetalo u rasadniku u Nedžarićima
Cvjetovi jagorčevine (primule), prvi, vijesnici proljeća već su procvjetali u stakleničkim i rasadničkim prostorima preduzeća Park u Nedžarićima.
19.02.2020. u 11:40
get url
text

Prepune su ih proizvodne plohe ispod staklenika i svaka od nekoliko desetina hiljada sadnica spremne su da budu izložene u Parkovom vrtnom centru Flora u Nedžarićima. Svojim raznobojnim cvjetovima oplemene svaki prostor, a vrijedne ruke Parkovih vrtlara i cvjećara samo pravilnim orošavanjem brinu se da cvjetovi daju svoj maksimum i kvalitet.

Svaki cvijet jagorčevine proizveden je u proteklom, zimskom periodu, a zahvaljujući stručnom znanju i pažnji uposlenika rasadnika pravi su i vrlo kvalitetan dar kako povodom Dana žena koji se bliži, tako i ukoliko već sada želite uživati u šarenilu cvijeća u svojoj bašti dok se ostatak prirode budi i priprema za novu vegetativnu fazu. Konkutenciju po ljepoti jagorčevinama trenutno čine prekrasne latice ciklama također iz roda primula, koje jednobojnim intenzivnim cvjetovima kao cvijeće koje cvjeta krajem zime prkose prvim vijesnicima proljeća- jagorčevinama i njihovom raskošnom šarenilu u istim staklenicima.

I cvjetovi ciklame, proizvedeni krajem jeseni, na istim mjestu, a istom pažnjom i njegom uposlenika Parkovih rasadnika u Nedžarićima vrlo su kvalitetan biljni proizvod. Ciklame, bijele, roze, crvene i ljubičaste, kao i raznobojni cvjetovi jagorčevina spremni su za prodajne prostore Parkovog vrtnog centra Flora u ulici Aleja Bosne srebrne 66, a ljubitelji cvijeća mogu ih nabaviti po vrlo pristupačnim cijenama i u količinama koje su im potrebne. Inače, prema starim vjerovanjima, ciklama je cvijet iskrenosti, ljubavi i sreće, a tamo gdje one cvjetaju cvjeta i ono što znače. Ciklama cvjeta elegantnim cvjetovima u širokoj paleti jedne boje – od bijele, ružičaste, crvene, ljubičaste, a maksimalno u dvobojnim kombinacijama.

{$galerijaFotografija}

Ova vrsta cvijeća, koju krase i specifični listovi srcolikog oblika, koji nerijetko znaju biti obrubljeni srebrnastom ili zlatnom čipkom preporuka su kao pravi dar za svaku damu povodom 8. marta, ali i da svoje domove ili poslovne prostore već sada ukrasite ovim otmjenim i raskošnim "ljepoticama". Parkov rasadnik, kao i vrtni centar Flora smješten je u Nedžarićima u blizini pijace na Stupu, a otvoren je svaki dan tokom cijele sedmice, saopćio je Park.

Procvjetalo u rasadniku u Nedžarićima - 19. 2. 2020.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.