open-navfaktor-logo
search
Veliko priznanje
Prof. dr. Nihad Fejzić dopredsjedavajući međunarodnog savjeta u veterini za cijelu Evropu
Bivši dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Nihad Fejzić imenovan je za dopredsjedavajućeg međunarodnog savjeta za edukaciju u u veterinarskoj medicini za cijelu Evropu.
23.02.2021. u 22:38
get url
text

Vijest o tome Fejzić je podijelio na svome Facebook profilu.

- Danas sam obaviješten da me je Američka asocijacija veterinarskih fakulteta, nakon stroge selekcijske procedure, imenovala za dopredsjedavajućeg međunarodnog savjeta za edukaciju u veterinarskoj medicini za cijeli naš kontinent. Najznačajnija svjetska sveučilišta su članovi ove prestižne asocijacije, od kojih je samo deset iz Evrope. Sarajevo ima saradnički status - naveo je prof. dr. Fejzić i dodao:

"Moram priznati da sam ostao zatečen, ne zbog ličnog uspona, već zbog toga što je važno da se u ovakvom prestižnom ambijentu, znanosti, moći i najuspješnijim u profesiji nađe i ime Bosne i Hercegovine. U naredne tri godine, koliko ću obavljati ovu funkciju, promovirat ću znanje, obrazovanje i hrabrost naše države iako mi je misija svijet. I što je puno važnije, znam da možemo bolje i kvalitetnije. Prošlo je vrijeme izazova, težak i kontinuiran rad je pred nama".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.