open-navfaktor-logo
search
Zdravstvo
Prof. Izetbegović: Zadovoljni pacijenti najbolji su pokazatelj kako se radi na KCUS-u
Nekadašnje duge liste čekanja su znatno smanjenje, dok  za pojedine procedure liste čekanja više ne postoje
19.11.2018. u 10:45
get url
text

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a svakodnevno se zbrinjavaju pacijenti sa teškim tjelesnim povredama. Nekadašnje duge liste čekanja su znatno smanjenje, dok  za pojedine procedure liste čekanja više ne postoje. Svi ljekari su podjednako opterećeni, međusobno se konsultuju i praktikuju multidisciplinarni pristup u liječenju bolesnika.

Robert Matić

U ovoj se Klinici liječe pacijenti iz cijele BiH.  Među njima je i 43- godišnji Robert Matić iz Busovače, pacijent Trećeg odjela, koji je na KCUS prebačen iz bolnice u Travniku. On je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći.

-Na neki način prvi put sam u bespomoćnom položaju. Međutim, profesionalizam i stručnost medicinskog osoblja u ovoj Klinici je na vrhunskom nivou. Doktori su izuzetno stručni, a medicinske sestre svoj posao obavljaju profesionalno i predano. Kada pozovete medicinsku sestru u slučaju da vam nešto treba ona odmah dođe. Sve pacijente isto tretiraju i prema svima imaju profesionalni pristup - rekao je Matić.     

U istoj sobi je i Mujo Hošić, koji je nakon 19 godina ponovo pacijent Klinike za ortopediju i traumatologiju.

-Ja sam profesor u penziji. Veliki broj doktora me je liječilo. Prije 19 godina operisali su  me vrhunski hirurzi. Sada kada je došlo do smjene generacija moram da kažem da ovdje rade ljekari koji su odani pozivu i KCUS. Njihov cilj jeste da nas što prije podignu na noge. Ovakve kadrove samo ima KCUS i svaka čast menadžmentu na  organizaciji - poručio je Hošić.

Belma Arnautović

Belma Arnautović iz Sarajeva u KCUS je smještena nakon što je kao pješak povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u naselju Kobilja Glava.

-Hospitalizirana sam prije mjesec. Na početku sam bila traumatizirana zbog povreda, ali i priča da nema doktora i da su sestre neljubazne. To nije tačno. Prezadovoljna sam medicinskom uslugom koja mi je pružena. Imala sam teške povrede donjih ekstremiteta. Doktori su napravili čudo. Želim se zahvaliti svima na Trećem odjelu. Medicinske sestre i tehničari na ovoj Klinici su posebno profesionalni i ljubazni - navela je Arnautović.  

Generalna direktorica KCUS-a, prof. dr. Sebija Izetbegović, je naglasila da je na Klinici za ortopediju uveden potpuno novi koncept rada, koji odlično funkcioniše.

-Operacije se rade po postojećim listama i programima osim u hitnim  slučajevima. Pacijenti su zadovoljni sa uslugom i to je najbolji pokazatelj kako mi radimo. Naši ortopedi su potpuno stručno osposobljeni za sve operativne zahvate, po čemu postaju prepoznatljivi u regionu. Stručna saradnja kao i njihovi međusobni odnosi su sada na zavidnom nivou. Ponosna sam na ono što je za kratko vrijeme urađeno na ovoj Klinici. To je samo rezultat predanog, timskog i odgovornog rada – izjavila je prof. dr. Izetbegović, saopćeno je iz KCUS-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.