open-navfaktor-logo
search
Znanje i iskustvo
Profesor Dogan priključio se radu Akademije FK Sarajevo
Profesor Centra za edukaciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine  Mensur Dogan, priključio se radu Akademije FK Sarajevo.
12.07.2022. u 18:10
get url
text

Dogan posjeduje UEFA Pro licencu i ima dugogodišnje iskustvo u rukovođenju procesima u omladinskom i seniorskom fudbalu.

- U proteklom periodu intenzivno smo radili na jačanju sportskog segmenta kluba, kako u prvom timu tako i u našoj Akademiji. Napravljena je ozbiljna analiza rada, kao i plan i strategija za naredni period. Veoma sam sretan što će se radu Akademije u narednom periodu priključiti gospodin Dogan. Svi koji prate bh. fudbal sigurno znaju da se radi o izuzetno kvalitetnom stručnjaku koji je u svojoj karijeri napravio vrlo zapažene rezultate u radu sa mladim fudbalerima i siguran sam da će svojim iskustvom i znanjem dodatno unaprijediti Akademiju - rekao je sportski direktor Sarajeva Emir Hadžić.

- Gospodin Dogan će biti zadužen za kompletan trenažni proces i analizu rada trenera u Akademiji, zajedno sa direktorom Akademije Aleksandrom Borojevićem - saopćeno je iz FK Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.