open-navfaktor-logo
search
Besplatna edukacija
Proizvodnja jagodičastog voća
Cilj edukacije i radionica je da okupi ključne aktere u proizvodnji, otkupu i plasmanu borovnice u BiH 
10.10.2018. u 13:08
get url
text

U Istočnom Sarajevu i Olovu započeta je serija predavanja i radionica o temi diverzifikacije proizvodnje jagodičastog voća u Bosni i Hercegovini.

Radionice i predavanja vodi dr. Aleksandar Leposavić, a aktivnosti je podržao USAID/Sweden FARMA II Projekt.

Iz tog projekta istaknuto je da je taj događaj prilika da se svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup, i plasman borovnice, ali i ostalog jagodastog voća upoznaju o svim aktuelnostima i trendovima u savremenoj proizvodnji borovnice.

- Rezultati ostvareni u proizvodnji i plasmanu jagodičastog voća u proteklim godinama, kao i sve većim zahtjevima i mogućnostima u proizvodnji i izvozu borovnice kada je BiH u pitanju, dovoljno govore o važnosti i uspješnosti ovih kultura. Upravo zbog svega navedenog, cilj edukacije i radionica je da okupi ključne aktere u proizvodnji, otkupu i plasmanu borovnice u BiH, prenesu nova znanja i šanse neophodne za dalji rad na jačanju, razvoju i boljem pozicioniranju proizvodnje jagodastog voća u BiH - poručili su iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

Predavanja su otvorena za javnost, saopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II Projekta i pozvaju zainteresovane na predavanja u četvrtak u Živinicama te u petak u Bratuncu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.