open-navfaktor-logo
search
Agencija za statistiku
Promet trgovine na malo u BiH u martu smanjen za 11,8 posto
Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u Bosni i Hercegovini u martu, posmatran u tekućim cijenama, zabilježio je pad od 11,8 posto u odnosu na februar ove godine.
08.05.2020. u 09:43
get url
text

Rast prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima (hranom, pićem i duhanskim proizvodima) od 1,8 posto, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa od 16,5 posto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u BiH u martu ove godine zabilježio je pad od 12,9 posto u odnosu na februar. Rast prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima od 1,9 posto, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima pad prometa od 19 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u martu ove godine zabilježio je pad od 6,9 posto u odnosu na mart prethodne godine. Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 11,7 posto, dok je promet neprehrambenim proizvodima smanjen za 9,8 posto u odnosu na mart lani.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo zabilježio je pad od 7,7 posto u odnosu na mart 2019. godine. Promet prehrambenim proizvodima porastao je za 10,8 posto, dok je promet neprehrambenim proizvodima smanjen za 11,5 posto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.