open-navfaktor-logo
search
Perez popustio
Promjena koja se u Real Madridu čekala 117 godina
O imenu kluba će u Realu razmisliti tek nakon što ga preuzmu, ali poznajući Real, teško da će budući ženski tim zadržati svoj stari naziv
22.06.2019. u 21:13
get url
text

Veliki Real Madrid uskoro će poslije 117 godine postojanja konačno osnovati i ženski tim i tako se priključiti brojnim evropskim velikanima koji odavno imaju i ženske ekipe.

Kraljevi koji su 13. puta osvajali titulu najbolje evropske skoro da su jedini fudbalski velikan u Španiji bez ženskog tima.

Naredne sedmice to bi se trebalo promijeniti, nakon što uprava održi sastanak na kojem se očekuje usvajanje odluke o kupovini lokalnog kluba Club Deportivo Tacón za oko 400.000 eura.

Ovaj tim, iz dijela grada koji se zove Hortaleza, upravo je izborio ulazak u prvu ligu.

Ovaj klub je osnovan prije pet godina, a njegovo ime je ustvari akronim za riječi "Trabajo, Atrevimiento, Conocimiento, Organizacion i Notoriedad" (rad, smjelost, znanje, organizacija i očitost).

O imenu kluba će u Realu razmisliti tek nakon što ga preuzmu, ali poznajući Real, teško da će budući ženski tim zadržati svoj stari naziv.

Zanimljivo da aktuelni predsjednik Reala Florentino Perez ni u jednom od svoja dva mandata nije bio zainteresovan za osnivanje ženske ekipe, no očito je odlučio popustiti.

Fudbalerke će trenirat će u centru Real Madrida, u četvrti Valdebebas na sjeveru grada, gdje trenira muška ekipa, kao i sve omladinske selekcije kao i muška košarkaška ekipa koja je u petak odbranila titulu prvaka Španije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.