open-navfaktor-logo
search
Obavljen uviđaj
Pronađen s vidljivim povredama: Obdukcija će otkriti uzrok smrti Zeničanina
Mirsad je sinoć bio u društvu sa najmanje jednom osobom, muškarcem, u čijem je društvu pio, te je dolazilo je do verbalnog, ali i fizičkog sukoba
24.07.2019. u 16:49
get url
text

Pripadnici Policijske stanice Crkvice danas su u zeničkom naselju Babina Rijeka pronašli tijelo muške osobe, a uzrok smrti još nije poznat.

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je 62-godišnji Mirsad J. iz tog naselja.

Navodno su na njegovom tijelu vidljive povrede, ali se ljekari nisu mogli izjasniti da li su one eventualno mogle prouzrokovati smrt, te je naložena obdukcija kojom će biti otklonjene sve dileme.

Glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Alić, kazala je za Faktor da su nakon prijave o pronalasku tijela dežurnoj službi PS Crkvice, na mjesto događaja izašli su policija i dežurni kantonalni tužilac, pod čijim nadzorom je obavljen uviđaj.

- Naložena je obdukcija tijela, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Policijski službenici, pod nadzorom kantonalnog tužioca, poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja - kazala je Alić.

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao Zenicablog, Mirsad je sinoć bio u društvu sa najmanje jednom osobom, muškarcem, u čijem je društvu pio, te je dolazilo je do verbalnog, ali i fizičkog sukoba.

- Na lešu su vidljive povrede, ali ljekari se nisu mogli izjasniti da li povrede tog tipa mogu uzrokovati smrt ili se radi o više faktora uzroka smrti. Zato se oprezno postupa s kvalifikacijom o tome radi li se o ubistvu ili prirodnoj smrti - kazao je za ovaj portal izvor iz istrage.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.