open-navfaktor-logo
search
Sretan kraj potrage
Pronađen slovenski surfer: Olujno more ga nosilo od Umaga sve do Italije
Našli su ga u moru, a zbog pothlađenosti, izgladnjelosti i dehidracije nakon izvlačenja na suho prebačen je u bolnicu u Trstu
30.10.2018. u 21:52
get url
text

Od ponedjeljka poslijepodne trajala je dramatična potraga za nestalim slovenskim surferom Goranom Jablanovom (47), inače profesorom tjelesnog odgoja, koji je nestao kod savudrijskog svjetionika, no potrazi je 25 sati kasnije stigao kraj.

Iz PU istarske potvrdili su Jutarnjem listu da su im slovenske kolege iz Kopra kazali da su dobili obavijest iz Lučke kapetanije Trst da je Goran Jablanov pronađen živ u Italiji!

Našli su ga u moru, a zbog pothlađenosti, izgladnjelosti i dehidracije nakon izvlačenja na suho prebačen je u bolnicu u Trstu.

Hina javlja da se Jablanov u utorak predvečer navodno javio supruzi iz mjesta Sistiana pored Trsta poručivši da je dobro, ali iscrpljen.

Kako je slovenski surfer dospio u Italiju utvrdit će istraga, no šef slovenske Civilne zaštite Srečko Šestan za POP TV kaže da je do Trsta doplivao sam, a čini se da je ključnu ulogu u njegovom preživljavanju, osim iskustva i izvrsne fizičke kondicije, igralo i neoprensko surfersko odijelo koje je nosio, a koje ga je zaštitilo od hladnoće. Također, pomogla mu je i relativno visoka temperatura mora za ovo doba godine, a uz to se sve vrijeme nije odvajao od daske s kojom je izašao na more.

Slovenski surfer je u ponedjeljak nestao na moru nedaleko svjetionika u Savudriji. Drugi surfer koji je bio s njim uspio se dokopati obale, a s obzirom na vremenske prilike na moru nije bila moguća potraga za Jablanovim.

Drugi surfer, navodno Klemen Križnar (38) iz Ljubljane, na kopno u blizini Umaga izašao je bez ogrebotine i pomogao je u traganju za nestalim kolegom.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.