open-navfaktor-logo
search
Bosanska Krupa
Pronađeni dijelovi tijela ubijene žene, poznat identitet uhapšenog sina
Dijelovi tijela ubijene žene nađeni su na mjestu gdje je uhapšeni rekao da ih je otprilike ostavio 
15.09.2018. u 19:30
get url
text

Policija Unsko-sanskog kantona pronašla je dijelove tijela žene koju je, prema vlastitom priznanju, u Velićima kod Bosanske Krupe, udarcima sjekirom ubio njen sin S. V. (33). Faktor nezvanično saznaje da je uhapšen Sabahudin Velić. 

{$galerijaFotografija}

-Policijskoj stanici Bosanska Krupa slučaj je prijavio I. V., koji živi u inozemstvu i koji je kazao da mu je u telefonskom razgovoru njegov brat S. V. rekao da je ubio majku N. V. (60). Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici nisu zatekli nikog kod kuće. Osumnjičeni je u međuvremenu lišen slobode u Sarajevu i jutros je predat službenicima MUP-a USK - kazala nam je glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić, te dodala da je uhapšeni tokom krim-obrade ponovio da je u prethodnih nekoliko dana ubio majku, ali da nije mogao precizirati kad se to tačno dogodilo.

Kako smo ranije objavili, on je, navodno, jučer kasno popodne sam pozvao sarajevsku policiju i rekao im šta je uradio, te ih pozvao da dođu da ga uhapse. 

Ubistvo je počinio sjekirom, a istražiteljima je rekao da je dijelove tijela zakopao u blizini kuće. 

Pod nadzorom dežurnog tužioca, danas je obavljan uviđaj i djelimična rekonstrukcija, a dijelovi tijela ubijene nađeni su na mjestu gdje je uhapšeni rekao da ih je otprilike ostavio.

Tridesettrogodišnjak je oko 18.30 sati predat u nadležnost Tužilaštva USK, a naložena je i obdukcija posmrtnih ostataka. Istraga će biti nastavljena i u narednim danima.

5b9d3f64cacad9.51637628_rtvusk38426821.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.