open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Pronađeno više od pola kilograma kanabisa: Nakon pretresa uhapšen 24-godišnjak iz Živinica
Prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto trinaest PVC pakovanja droge kanabis ukupne težine 582,9 grama, određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je droga spid, jedan džoint i drugi predmeti
29.05.2019. u 16:16
get url
text
MUP TK: Kanabis nađen u pretresu

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, policajci su pretresli E.D. (24) iz Živinica, kao i vozila, stana i drugih pripadajućih objekata koje on koristi na području Tuzle.

Prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto trinaest PVC pakovanja droge kanabis ukupne težine 582,9 grama, određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je droga spid, jedan džoint i drugi predmeti.

Nakon pretresa, E.D. je lišen slobode i priveden u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, nakon koje je danas predat Kantonalnom tužilaštvu TK na daljnje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Pretresi su nastavak aktivnosti policijskih službenika na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.