open-navfaktor-logo
search
Golovi i autogolovi
Propala ofanziva: Krizni štab RS - Fudbalski savez BiH 2:0
Utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine igrat će se pred praznim tribinama barem još 14 dana.
14.09.2020. u 17:53
get url
text

Nada da će se navijači vratiti na stadione (u ograničenom broju) od narednog kola ugašena je danas. Krizni štab entiteta RS s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa produžio je sve mjere za dvije sedmice. To znači da se sportska takmičenja mogu organizirati samo bez prisustva publike.

VEZANI TEKST - Rampa iz RS: Ništa od povratka navijača na utakmice Premijer lige

Tako je propala ofanziva čelnika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. U proteklom periodu održani su sastanci sa predstavnicima Ministarstva zdravlja FBiH i Instituta za javno zdravstvo FBiH. Signali su bili obećavajući.

- Očekujemo pozitivne odluke entitetskih kriznih štabova danas, eventualno sutra. Ukoliko se to desi, publiku ćemo vratiti na stadione u BiH već od narednog kola, tj. vikenda - izjavio je danas za agenciju Anadolija Elmir Pilav, izvršni direktor za sport Fudbalskog saveza BiH.

Međutim, nekoliko sati poslije stigao je hladan tuš. Ponovo se "zatresla mreža" Saveza, a Krizni štab RS uduplao vodstvo. Prvi put je FSBiH kapitulirao kada je pod krinkom koronavirusa, sa mnogo manje zaraženih nego danas, završena prošla sezona, a prvak i putnici u Evropu određeni za zelenim stolom. Još uvijek nije utvrđeno da li su iz FSBiH tada postigli autogol, ali svejedno - rezultat je isti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.