open-navfaktor-logo
search
Administracija "spava"
Propust FSBiH: Može li arbitar iz Banje Luke suditi Borcu protiv Rudara?
Fudbaleri Borca u rezultatskoj su krizi, a nakon četiri odigrana susreta u Premijer ligi BiH imaju samo dva boda.
19.08.2021. u 20:23
get url
text

Priliku za "popravni" imat će u nedjelju od 17 sati kada će gostovati kod Rudara u Prijedoru. Utakmicu će suditi Velimir Drinić iz Modriće, kojem će asistirati Radislav Kačavenda i Božidar Rustić.

S obzirom na to da Borac i Rudar ne dolaze iz istog područnog Saveza (Borac je iz PSF Banja Luka, a Rudar iz PFS Prijedor), za ovaj meč ne može biti delegiran arbitar iz Banje Luke.

A ako je vjerovati službenoj web stranici Fudbalskog saveza BiH, kojom upravlja Generalni sekretarijat na čelu sa generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem, napravljena je velika greška (prema članu 47. Statuta FSBiH Generalni sekretarijat je odgovoran za administrativna pitanja kao što su, između ostalog, i odnosi s javnošću).

No, Rustić će moći suditi nedjeljni meč u Prijedoru, jer se radi samo o propustu Džemidžićeve administracije, koja je na stranici www.nfsbih.ba objavila da je ovaj arbitar iz Banje Luke, što nije istina. Rustić je iz Bosanske Gradiške (Područni fudbalski savez Bosanska Gradiška), te će sa sugrađaninom Kačavendom moći "mahati" u Prijedoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.