open-navfaktor-logo
search
Juventus
Propušta Atalantu: Sarri šalje Ronalda na "hlađenje", šta je sa Pjanićem
Problem je što nam je u utorak rekao da se još ne osjeća dobro. Naš cilj je da ga vratimo za Ligu prvaka, rekao je trener Juventusa
22.11.2019. u 14:02
get url
text

Maurizio Sarri, trener Juventusa, kazao je danas da će Cristiano Ronaldo propustiti derbi 13. kola Serie A protiv Atalante kako bi se "ohladio", prenosi Anadolu Agency (AA).

Ronaldova fizička sprema našla se u centru pažnje nakon što je Sarri tvrdio da ima problema sa povredom koljena, ali je, ipak, igrao za Portugal i postigao pogodak, te negirao da je bilo šta loše sa njim.

- Ne treba ništa objašnjavati o Ronaldu. Određeni igrači moraju da se "ohlade". Problem je što nam je u utorak rekao da se još ne osjeća dobro. Naš cilj je da ga vratimo za Ligu prvaka, zato sam 99 posto siguran da neće igrati protiv Atalante - kazao je Sarri.

Sarri je, također, najavio da će Miralem Pjanić i Blaise Matuidi biti spremni za put u Bergamo, ali i da su pod upitnikom Adrien Rabiot i Juan Cuadrado.

- Imamo igrače sa nekoliko problema. Problem Alexa Sandra manje je ozbiljan nego što smo prvobitno mislili, dok Rabiot ima problema sa aduktorom. Cuadrado se bori sa bolovima u leđima, ali Pjanić će biti dostupan. Matuidi ima bolove, ali njegov karakter će mu pomoći da to prebrodi. I on će biti na raspolaganju - objasnio je Sarri.

Juventus nakon 12 odigranih kola drži lidersku poziciju u Seriji "A" 32 boda, dok je Atalanta pet sa 22. Derbi i Bergamu na programu je u subotu sa početkom u 15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.