open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Proradila nova kotlovnica u školi "Hasan Kikić"
Završeni su radovi na ugradnji kotolovnice u Osnovnoj školi "Hasan Kikić" u sarajevskoj općini Centar, u što je uloženo 80 hiljada maraka.  
23.10.2020. u 16:39
get url
text

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić posjetio Osnovnu školu "Hasan Kikić" gdje ih je ugostio direktor škole Almir Pleh.

Povod posjete bio je obilazak radova na ugradnji školske kotlovnice za šta je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 40.000 maraka. Preostalih 40.000 maraka za kotlovnicu izdvojilo je Ministarstvo prostornog uređenja. Osim izgradnje kotlovnice, u narednom periodu planirani su radovi na utopljavanju objekta škole. Vlada Japana u okviru GAGP projekta finansira utopljavanje sa 130.000 maraka čime će biti omogućena zamjena prozora, vrata, fasade, izolacije potkrovlja i ventila za radijatore. Jedan od uvjeta za dobijanje sredstava za finansiranje utopljavanja bio je da lokalna zajednica izdvoji sredstva za plaćanje PDV-a i nepredviđenih troškova. Općina Centar je u skladu sa navedenim planirala sredstva u budžetu kako bi projekat utopljavanja ove škole bio okončan u što skorijem roku, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

- Sredstva koja nam je donirala Općina Centar za ugradnju kotlovnice su nam od velikog značaja. Imali smo velike probleme sa starim kotlovima u toj mjeri da je bilo upitno kako bi se grijali ovu zimsku sezonu. Općina Centar na čelu sa načelnikom Ajnadžićem uložila je maksimalne napore da se iznađu sredstva pomoću kojih smo zamijeniti kotlove. Realizacijom ovog projekta, osim što smo poboljšali zagrijavanje prostora unutar škole, odnosno povećali energetsku efikasnost objekta, smanjit ćemo emisiju štetnih materija u zrak - poručio je Pleh i uručio zahvalnice za uspješnu saradnju i doprinos odgojno-obrazovnom radu škole načelniku Ajnadžiću i pomoćnici Fazlić. 

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar na svaki mogući način nastoji doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa i uvjeta rada i boravka u školama. Radujemo se da smo mogli dati doprinos u realizaciji projekta energetske efikasnosti dodao. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.