Selektor Zmajeva

Prosinečki govorio o Begoviću i optužbama njegovog oca, ostavci, baražu...

Objavljeno: 14.11.2019. u 08:23

Asmir Begović ni u jednom trenutku nije otpisan, poručio je Prosinečki

Robert Prosinečki do marta ostaje na klupi BiH

FOTO: AA

Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, u intervju za Federalnu TV govorio je o "vrućim" temama u našem državnom timu.

Osim aktuelnih tema prema utakmice protiv Italije i Lihtenštajna, selektor Zmajeva komentarisao je i nedavne krtike koje je na njegov račun putem društvenih mreža uputio otac Asmira Begovića, golmana Qarabaga, o Izetu Hajroviću, ugovoru, navijačima, te baražu koji će nam biti posljednja prilika da se plasiramo na EURO.

- Optužbe? Nešto sam čuo... Begović ni u jednom trenutku nije otpisan. Dugo nije branio, tražio je novu soluciju, otišao je u Qarabag, gdje jako dobro brani, vraća se i to nam je sigurno drago. Svako ima pravo na svoje mišljenje i svako ima pravo davati optužbe o nečijem radu, pa tako i tata od Begovića. Ne pridajem tome toliko važnosti, znamo da mi radimo sve što je najbolje za reprezentaciju - izjavio je Prosinečki.

Nahvalio je Izeta Hajrovića, kao velikog profesionalca, otkrivši zašto je podnio ostavku i do kada ima ugovor.

- Moj ugovor važi do kraja kvalifikacija, odnosno do baraža. A poslije toga, svi dobro znamo kako to ide u fudbalu. Ako se plasiramo na EP, sve će biti najbolje, a ukoliko ne prođemo, normalno da će tražiti nove solucije. To je jednostavno tako - zaključio je Prosinečki.

Izvor:   Faktor/FTV

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije