Žalio se na povredu

Prosinečki najavio velike promjene: Još jedan Zmaj napustio tabor naše selekcije

Objavljeno: 17.11.2019. u 21:01

Za našu selekciju, baš kao i za domaćina, ovaj duel neće imati nikakav rezultatski značaj

FOTO: N/FSBiH

Fudbalsku reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u gostima kod Lihtenštajna očekuje posljednja utakmica kvalifikacija za EURO 2020.

Za našu selekciju, baš kao i za domaćina, ovaj duel neće imati nikakav rezultatski značaj, zbog čega će najvjerovantije igračim koji su imali manju ili nikakvu minutažu dobiti priliku za igru.

To je potvrdio i selektor Robert Prosinečki na zvaničnoj press-konferenciji.

- Igrat će svi igrači koji su do sada manje igrali. Osim Bičakčića ostali igrači koji će sutra nastupiti nisu bili u prvoj postavi protiv Italije. Sead Kolašinac ima povredu zadnje lože i njega smo pustili da napusti pripreme reprezentacije, kao i Zorana Kvržića koji je takođe povrijeđen - kazao je Prosinečki.

Ermin Bičakčić očekuje pobjedu za kraj kvalifikacija.

- Neće biti teško pronaći motiv sutra bez obzira na to što nismo uspjeli da se kvalifikujemo za EURO. Moramo ozbiljno shvatiti selekciju Lihtenštajna i biti skoncentrisani jer je to ekipa koja je osvajala bodove u ovim kvalifikacijama. Cilj nam je da pozitivnim rezultatom završimo kvalifikacije. Ovo je šansa za igrače koji su manje igrali da se pokažu, ali i da se spremimo za baraž - rekao je stoper bh. selekcije.

Nakon zvanične press-konferencije Zmajevi su obavili posljednji trening pred sutrašnju utakmicu koja počinje od 20.45 sati.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije