open-navfaktor-logo
search
Razgovor za Marcu
Prosinečki o Zmajevima, Džeki, najboljem treneru, pušenju
Prosinečki je odgovorio na pitanje da li bi Džeko mogao igrati u Realu ili Barceloni
17.11.2018. u 18:30
get url
text

- Vrlo je važno da jedna mala zemlja bude među 12 najboljih evropskih reprezentacija. Nakon odlaska na Svjetsko prvenstvo ovo je najveći uspjeh u historiji bh. fudbala. Sada je cilj odlazak na Evropsko prvenstvo - rekao je na početku razgovora za Marcu selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki.

Zmajeve nakon remija sa Austrijom u Beču i plasmana u A diviziju Lige nacija očekuje prijateljski duel protiv Španije u Las Palmasu.

- Za nas je to važna utakmica. Španija je uvijek Španija, s velikim igračima. U posljednje dvije utakmice nisu ostvarili rezultat koji su očekivali, pa će sigurno nastojati da se predstave u najboljem izdanju - priča nekadašnji član Real Madrida, Barcelone...

- Otišli su nam fudbaleri poput Ibiševića, Misimovića, jednog od najboljih u historiji države. Imamo Džeku i Pjanića, dolaze i talentovani igrači koje Bosna uvijek ima. Cilj je Evropsko prvenstvo. Bio bi to veliki uspjeh - kazao je selektor BiH.

Prosinečki je odgovorio na pitanje da li bi Džeko mogao igrati u Realu ili Barceloni.

- Sigurno. Nikada nije igrao u Španiji, ali je bio u Cityju, Njemačkoj, Italiji. On je jedan od pet najboljih napadača na svijetu - smatra "Žuti".

Prosinečki je jedan od fudbalera koji je konzumirao cigarete tokom aktivnog igranja fudbala.

- Znam da to nije dobro, ali da je utjecalo na igru, ne bih to činio. Nisam imao nikakvih problema. U moje vrijeme mnogi su to radili - govori Prosinečki.

A šta bi selektor BiH učinio sada da nekog igrača vidi kako konzumira cigarete.

- Šta ću mu reći! Ništa, ako pušim.

Za kraj je Prosinečki kazao kako je Johan Cruyff najbolji trener kojeg je imao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.