open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Prosinečki: Odigrali smo odlično, ali uvijek može bolje
Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki bio je zadovoljan pobjedom i igrom protiv Austrije
11.09.2018. u 23:30
get url
text

Nacionalni "coach" Bosne i Hercegovine  nije želio nikoga posebno izdvajati poslije drugog trijumfa u Ligi nacija.

- Moram pohvaliti sve i reći da svi su dali svoj maksimum, trkački izvanredno. Sve zadatke koje smo dogovorili za Austriju igrači su ispoštovali. Austrija je jedna dobra reprezentacija, sa jednim porazom u posljednjih sedam utakmica, i to od Brazila, a mi smo je savladali. Na kraju čestitke momcima i moramo biti zadovoljni svim aspektima igre. Sada imamo mjesec dana do sljedeće utakmice sa Sjevernom Irskom – rekao je Prosinečki nakon pobjede na Austrijancima, te dodao:

- Jasno je da uvijek može bolje, ali protiv dobre reprezentacije smo odradili jednu odličnu utakmicu. Sigurno da možemo bolje, pogotovo kada nam se vrate povrijeđeni igrači, ali i pojedini iz mlade reprezentacije.

Austrijski selektor kao da je visokim presingom na zadnju liniju našeg selekcije pokušao prepisati recept kolege sa klupe Sjeverne Irske, ali pritisak nije dugo izdržao.

- Danas smo bili mnogo bolji, brže smo se rješavali lopte. Opet moram reći da smo i u odbrani bili sjajni. Zuka (Zukanović op.a) i Šunja (Šunjić op.a) su odigrali vrhunski, Ćivić se vratio poslije nešto slabije partije protiv Sjeverne Irske, a meni je najvažnije da se gine za reprezentaciju - naglasio je popučlarni Žuti.

I publika na Bilinom polju bila je večeras uz Zmajeve.

- Ljudi prepoznaju da momci hoće. Navijači su nam dali dodatnu snagu u finišu, da momci izdrže do kraja. I u svemu tom Zukanović u sudijskoj nadokandi istrči kontru iz koje smo mogli postići i drugi gol – kazao je Prosnečki na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.