open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Prosinečki pozvao dva nova imena, dvojica fudbalera otpadaju
I dok je Menalo već imao priliku igrati za seniorsku selekciju naše zemlje na turneji u SAD-u, za bivšeg U21 reprezentativca i fudbalera Kasimpase Harisa Hajradinovića ovo je prvi poziv u "A" tim
30.10.2019. u 11:20
get url
text

Selektor fudbalske reprezentacija Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki sutra će objaviti spisak fudbalera za dvije posljednje utakmice kvalifikacija za EURO 2020 sa Italijom i Lihtenšajtanom.

U međuvremenu je hrvatski stručnjak potvrdio da će se na spisku naći dva nova imena.

– Luka Menalo i Haris Hajradinović su dva nova igrača na spisku za Italiju i Lihtenštajn. Oba igrača su u dobroj formi, Hajradinović je u posljednjoj utakmici dao gol i upisao asistenciju i želimo ih vidjeti i u reprezentaciji. Oni su jedini novi igrači u odnosu na prošli spisak. Tu je naravno i kapiten Edin Džeko koji se oporavio i koji će biti sa nama u ove dvije utakmice – potvrdio je Prosinečki za Sportske.ba, te dodao da će dvojica fudbalera sa prošlog spisak otpasti za posljednju "akciju" u kvalifikacijama za EP.

I dok je Menalo već imao priliku igrati za seniorsku selekciju naše zemlje na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama, za nekadašnjeg mladog reprezentativca i fudbalera Kasimpase Harisa Hajradinovića ovo je prvi poziv u "A" tim.

Prosinečki će sutra u 12 sati objaviti spisak fudbalera s kojima će kraju privesti kvalifikacije u kojima Zmajevi imaju još samo teoretske šanse. Prvi od dva posljednja susret u ovom ciklus igramo s Italijom na Bilinom polju 15. novembra, dok tri dana kasnije gostujemo kod Lihtenštajna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.