open-navfaktor-logo
search
Subotić potpisao
Prosinečki u Denizlispor poslije napornih pregovora doveo Banjalučanina
Bivši fudbalski reprezentativac Srbije i dugogodisnji fudbaler Borussia Dortmunda Neven Subotić novi je fudbaler turskog prvoligaša Denizlispora.
18.09.2020. u 16:29
get url
text

U sportskom kompleksu "Haluk Ulusoy" u Deniziju upriličeno je svečano potpisivanje ugovora, koji srbijanskog defanzivca za Denizli veže naredne dvije godine. 

Zamjenik predsjednika Denizlispora Kaan Sanlikan kazao je na ceremoniji kako su kao klub sretni zbog potpisivanja današnjeg ugovora. 

- Po mom mišljenju, Subotić je jedan od igrača s najvećom karijerom koji je stigao u ovaj klub. Nije jednostavno dovesti ovakve igrače, jer morate ispuniti brojne kriterije. Ne radi se samo o novcu, najvažnije je bilo pokazati porodičnu atmosferu u našem klubu. Zahvaljujemo se Subotiću što je odabrao naš klub. Nakon 25 dana napora i pregovora danas je potpisao. Nadamo se da će biti koristan za Denizlispor  - rekao je Sanlikan. 

Rođeni Banjalučanin je, podsjećajući kako u Denizliju boravi drugi put u posljednjih mjesec dana, rekao kako je među razlozima zbog kojih je odabrao ovaj klub činjenica da u Turskoj igra mnogo njegovih prijatelja fudbalera, kao i pozitivnost ljudi u Turskoj. 

- Veoma sam sretan što sam danas ovdje - rekao je Subotić, te dodao: 

- Za mene je vrlo poseban događaj što se pridružujem jednoj porodici u vremenu kada svijet prolazi kroz težak period. Stoga želim što prije integrisati se s ekipom. Želim doprinijeti uspjehu ovog kluba. Naš trener je veliko ime (op.a. Robert Prosinečki) i razgovor i rad s njim su mi pomogli da donesem ovu odluku."

Subotić je dodao kako je imao želju da igra u sutrašnjem susretu protiv Trabzonspora, ali kako će dati sve od sebe da bude spreman za naredne utakmice. 

Subotić je profesionalnu karijeru započeo u njemačkom Maiinzu, odakle 2008. godine prelazi u Borussiju Dortmund. Subotić je nakon deset sezona provedenih na Westfalenu prešao u Saint Etienne, a potom u Uninon Berlin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.