open-navfaktor-logo
search
Bivši selektor
Prosinečki žali za utakmicom Zmajeva: Da smo tada dobili sve bi bilo drugačije
Robert Prosinečki i dalje je bez angažmana. 
16.04.2021. u 22:34
get url
text

On se gostujući u Podcastu Inkubator prisjetio svog dolaska na klupu BiH. Kazao je da se igrala Liga nacija i da se to odradilo na najbolji način.

- Bosna i Hercegovina je bila prva u grupi, igralo se dobro. Poslije toga su došle kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Poslije toga ja se razbolim, operacija jedna, druga, treća, četvrta... Možda u tom periodu nisam bio pravi za reprezentaciju - kazao je Prosinečki.

- Mislim da je ključna utakmica bila 2:2 protiv Grčke. Vodili smo 2:0 i da smo tada pobijedili vjerovatno bi bilo drugačije. Nakon toga nismo odigralo dobro u Finskoj, igrači više nisu imali želju kao u Ligi nacija. Nisam mogao više preokrenuti da budemo pravi - dodao je Žuti.

On je dodao je je BiH imala šansu da kroz baraž protiv Sjeverne Irske ode na Evropsko prvenstvo i da je zatražio da "nađu nekog drugog ko može napraviti najbolje da se BiH plasira".

Voditelj je konstatovao da je poslije odlaska Prosinečkog BiH igrala sve gore, bez identiteta i prave igre.

- Ne možemo reći da Bajević nije imao iskustvo i znanje. Toliko godina u tom poslu, to je nemoguće. Pratim BiH, imam puno prijatelja, volim otići u Sarajevo, gdje je sve drugačije u svakom razmišljanju, životu, svemu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.