open-navfaktor-logo
search
Sjajne vijesti iz TK
Proširen obim testiranja: Oporavilo se još 16 osoba, testirane kasirke i penzioneri i svi su negativni
U Zavodu za mikrobilologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla u posljednja 24 sata testirano je 168 uzorka na koronavirus, a niti jedan od njih nije pozitivan, rekla danas direktorica Zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) Tuzlanskog kantona Maida Mulić.
21.04.2020. u 14:19
get url
text

- Trenutno imamo 42 aktivna slučaja koronavirusa u TK. Na UKC-u je smješteno pet oboljelih od bolesti COVID-19, a jedna je na Medicinskom institutu Bayer (MIB). U kućnoj izolaciji je 36 oboljelih - rekla je Mulić.

Upoređujući podatke s jučerašnjim, jasno je da se od jučer od bolesti COVID-19 u TK oporavilo čak 16 osoba jer je broj aktivnih slulajeva pao sa 58 na 42. U Tuzlanskom kantonu već osam dana niti jedan testirani uzorak nije bio pozitivan na koronavirus, a za to vrijeme opravilo se 28 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa SARS-CoV-2.

Dodajmo da je broj aktivnih slučajeva i oporavljenih gotovo izjednačen sa 42 oboljela naprema 39 izliječenih.

U UKC-u Tuzla, od 27. marta do danas, testirano je 2.682 uzoraka od kojih su 84 bila pozitivna. U kućnoj izolaciji na području TK nalazi se 776 osoba.

- Proširili smo i obim testiranja osim osoba sa indikacijama, simptomima i onima u vezi s klasterima, obuhvatili smo starčke domove i dio kasirki iz tržanih centara i svi su do sada negativni - rekla je Mulić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.