Ni nakon pet dana intnezive potrage, spasioci nisu uspjeli ući u trag Harisu Nalči iz Fojnice koji je nestao u rejonu Prokoškog jezera. Upravo zbog toga, potraga koja je nastavljena i rano jutros  bit će proširena na mjesta gdje do sada nije tražen.

Za Nalčom tragaju pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, Gorska služba spašavanja iz Zenice te Služba za spašavanje sa visina Kantonalne uprave civilne zaštite Srednjobosanskog kantona. Potrazi su se danas pridružili i volonteri, članovi planinarskih i lovačkih društava, te porodica i prijatelj. Na terenu su i potražni psi, a teren će se pretraživati i uz pomoć dronova. 

Majda Kovač, glasnogovornica FUCZ-a je istakla da se danas na terenu nalazi više od 100 ljudi.

-  Potraga danas ima tendenciju proširenja na još neka područja koja će se pregledati, a također će se pregledati mjesta koja su jučer pregledana, koja su bila sumnjiva, s različitim resursima. I danas se čini sve što je u našoj moći kako bi se pronašao nestali mladić - dodala je Kovač.

Kako navodi, nije isključena ni mogućnost da je mladić nestao u Prokoškom jezeru, te da će se u potragu, ukoliko bude potrebno, uključiti i ronioci. 

Nestanak Harisa Nalče prijavljen je MUP-u SBK u nedjelju navečer, a posljednji put je viđen u subotu oko 22 sata.