open-navfaktor-logo
search
Najbolji bh. fudbaler
Prošlo je 15 godina od Džekinog debija za reprezentaciju: "Samo mi je jedna rečenica u mislima"
Danas se navršava 15 godina od debija Edina Džeke za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u utakmici protiv Turske. Sve ostalo je historija. Dijamant je postao igrač sa najviše nastupa i najviše pogodaka u dresu s nacionalnim grbom.
02.06.2022. u 21:42
get url
text

- Prebrzo lete godine, a sjećam se, kao da je jučer bilo, tog ponosa i sreće kada sam dobio priliku za igru u utakmici protiv Turske! Još se sjećam i onog osjećaja kada sam shvatio da je jedna lopta, koju sam ja šutirao, završila u mreži. Nevjerovatna je to emocija - prisjetio se Džeko svog debija u dresu BiH i onda nastavio:

- Bio je to moj prvi gol i moja prva pobjeda u dresu Bosne i Hercegovine i početak jedne nevjerovatne priče, koju još pišem i pisat ću, koliko god mogu, jer za mene je dres Bosne i Hercegovine, šta god neko mislio, poseban. Bilo je uspona i padova, kritika i kada je trebalo i kada nije, bilo je sreće, suza radosnica, ali nikad nisam prestao vjerovati u to da će doći bolji dani. Dolazili su i prolazili i opet će. Bilo ih je loših, preloših, ali i dobrih, predobrih. Nevjerovatnih!

- Sada, kada pogledam iza sebe i ovih 15 nevjerovatnih godina u dresu BiH, samo mi je jedna rečenica u mislima: "Ništa i niko nije bitniji od Bosne i Hercegovine."

Ni slutio nisam tog 2. juna 2007. šta me sve čeka, šta nas sve čeka i znam da je nekad moglo i bolje i više, ali znam i to da sam uvijek davao onoliko koliko sam mogao u tom trenutku. Fudbal je konstantno dokazivanje, a ja još imam želje i snage da, zajedno sa novom generacijom, kojoj itekako treba podrška, pokušam Bosni i Hercegovini pokloniti jos poneku pobjedu - poručio je Džeko.

Dijamantr je u 120 odigranih mečeva za bh. tim postigao 62 gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.