open-navfaktor-logo
search
Dan za historiju
Prošlo je šest godina otkako je Ibišević naciju bacio u trans
Sadašnji kapiten berlinske Herthe, koji se u međuvremenu oprostio od reprezentativnog dresa, pogodio je u 67. minuti nakon asistencije Edina Džeke
15.10.2019. u 08:20
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.45 sati igra utakmicu 8. kola kvalifikacija za plasman na EURO 2020, a Zmajeve će u Atini ugostiti Grčka.

Izabranicima selektora Roberta Prosinečkog igra samo pobjeda kako bi zdržali šanse da izbore prvi historijski plasman na kontinentalni šampionat.

Prije tačno šest godina gol Vedada Ibiševića na gostovanju kod Litvanije fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine odveo je na prvo veliko takmičenje. Minimalnom pobjedom u Kaunasu, u posljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Zmajevi su izborili plasman na smotru najboljih selekcija svijeta.

Sadašnji kapiten berlinske Herthe, koji se u međuvremenu oprostio od reprezentativnog dresa, pogodio je u 67. minuti nakon asistencije Edina Džeke.

Istu noć najbolji bosanskohercegovački fudbalseri stigli su u prijestolnicu naše zemlje, gdje su im hiljda navijača na sarajevskim ulicama priredili nevjerovatan doček.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.