open-navfaktor-logo
search
Ukloniti barikade
Protest radnika agencije Poslovnost ispred Općine Centar: "Izađite napolje i pomozite nam da počnemo raditi"
"Načelniče, napolje", "Izađite napolje i pomozite nam da počnemo raditi". Ovako je počeo protest radnika agencije Poslovnost pred zgradom Općine Centar koji traže da im ova institucija pomogne da se uklone barikade ispred njihovih prostorija koje je postavila firma Brend i ne da im da uđu kancelariju.
16.09.2020. u 11:50
get url
text

Sa uzvicima "Ruši barikade” radnici čekaju da im se neko obrati iz rukovodstva Općine Centar.

Lea Bajrić, zaposlenica agencije Poslovnost, izjavila je za Faktor da su došli pred Općinu samo da traže pomoć i ništa više.

{$galerijaFotografija}

- Došli smo pred zgradu Općine Centar jer općinska inspekcija ovaj problem može riješiti sa jednim nalogom. Da se uklone betonski blokovi koji su nezakonito postavljeni i da isprave svoju grešku koju su učinili ranije. Poslali su na uviđaj komunalnu inspekciju koja nema nadležnosti u ovom slučaju. Općina je trebala poslati urbanističko-građevinsku inspekciju i problem bi se s barikadama odmah riješio. Hoće li se neko smilovati iz Općine da nam se obrati? Mi ćemo i dalje čekati – kazala je Bajrić.

Zasad se niko iz Općine niko nije obratio okupljenim radnicima.

U međuvremenu advokata agencije Poslovnost Mirzu Ališaha telefonom je kontaktirao premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić.

- Premijer Nenadić će kontaktirati predsjedavajućeg Općinskog suda kako bi došlo do rješenja ovog problema – rekao je Ališah.

Portparol Općine Centar Safet Huremović izjavio je da Općina Centar nije nadležna za ovaj problem već Općinski sud Sarajevo.

Protesti agencije Poslovnost ispred Općine Centar, 16. 09. 2020
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.