Protest stanovnika Kromolja: GRAS nam mora osigurati prijevoz

objavljeno: 13.02.2018. u 22:49

Građani sarajevske općine Centar koji žive na Gornjem Kromolju blokirali su večeras na kratko saobraćajnicu koja povezuje ovo naselje s Poljinama jer već mjesecima nemaju redovan gradski prijevoz.

Nekoliko desetaka građana blokiralo je saobraćajnicu, ali su se brzo i razišli. Policija je intervenisala, ali je sve proteklo mirno i bez remećenja javnog mira i reda, rekao nam je dežurni operativni u MUP-u Kantona Sarajevo.

Stanovnici Kromolja, kako je portal Faktor i ranije pisao, kažu da više ne mogu podnijeti pješačenje djece do škole i na posao uz stalnu prijetnju od ugriza pasa lutalica.

GRAS ponekad pošalje kombi na ovu liniju, ali stanovnici nikada nisu sigurni hoće li se pojaviti za sat ili dva, a najčešće se ne pojavi nikako.

Večerašnje okupljanje stanovnika Kromolja bilo je samo upozorenje, pa je novo zakazano za sutra u 19:30 sati kada očekuju da će im se obratiti neko iz GRAS-a.

Građani kažu da ne žele više slušati isprazna obećanja GRAS-a, kako nemaju kombija ni rezervnih djelova i da će nekad nabaviti nova vozila.