Negodovanje

Protesti na Uborku: Demonstranti dobili prekršajne prijave

Objavljeno: 10.06.2019. u 15:16 Autor: A. Bečić-Šuta

Pripadnici PU Mostar Sjever zahtijevali su od demonstranata da dozvole ulazak deset teretnih vozila u krug deponije, no oni su to odbili, nakon čega su svim prisutnim napisane prekršajne prijave

FOTO: Almedina Bečić Šuta

Stanovnici mostarskog gradskog područja Sjever, koji protestuju od jutros ispred kapije deponije Uborak, i tijelima brane dovoz komunalnog otpada na deponiju, dobili su prekršajne prijave, doznaje Faktor. Naime, pripadnici PU Mostar Sjever zahtijevali su od demonstranata da dozvole ulazak deset teretnih vozila u krug deponije, no oni su to odbili, nakon čega su svim prisutnim, njih pedesetak, napisane prekršajne prijave.

Bez obzira na sve, kako nam je potvrdio građanin Nijaz Hodžić koji je i sam kažnjen, odustati neće, niti će se povući. Tvrdi kako su im policajci kazali kako njihova najava protesta nije odobrena.

Podsjetimo, nekoliko stotina građana okupilo se jutros ispred deponije Uborak, protestvujući zbog odlaganja opasnog otpada na prostor deponije Uborak. U zahtjevima koje su uputili nadležnima, između ostalog, traže zaustavljanje nelegalnog odlaganja otpada na deponiju Uborak, ugrađivanje pročistača, zatim postepeno zatvaranje postrojenja deponije, te saniranje ekoloških posljedica u okolini deponije Uborak.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije