Pariz

Protesti u Francuskoj ne prestaju: Hiljade ljudi na ulicama traže veće plaće

Objavljeno: 14.12.2018. u 22:17

Na protestima širom Francuske, održanim na poziv Konfederacije rada Francuske (CGT), jednog od najvećih sindikata u Francuskoj, sindikata radnika i udruženja Solidaire, učestvovalo je oko 15 hiljada osoba

FOTO: AA

Nakon "žutih prsluka", dilljem Francuske na ulice su izašli i radnici, državni službenici i penzioneri koji su protestovali protiv predsjednika zemlje Emmanuela Macrona i vladine politike, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, na protestima širom Francuske, održanim na poziv Konfederacije rada Francuske (CGT), jednog od najvećih sindikata u Francuskoj, sindikata radnika i udruženja Solidaire, učestvovalo je oko 15 hiljada osoba.

Najveći protest u Parizu održan je na centralnom trgu Republique gdje su okupljeni tražili povećanje plata. Demonstranti koji su održali protestnu šetnju do trga Nation uzvikivali su slogane protiv predsjednika Macrona i Vlade. 

Okupljeni su kritikovali socijalnu i ekonomsku politiku aktuelne Vlade, a u protestu su im se pridružili i učenici srednjih škola.

Philippe Martinez, generalni sekretar Konfederacije rada Francuske, kazao je novinarima da i oni imaju isti cilj kao i "žuti prsluci", napominjući da bi bilo dobro udružiti snage u cilju još masovnijih protesta.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije