open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo
Protesti u Podgorici zbog potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC-om, DPS najavio inicijativu za rušenje Vlade
Nekoliko desetaka građana protestovalo je jutros u blizini Vile Gorica u Podgorici, zbog potpisivanja temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC).
03.08.2022. u 12:33
get url
text

Temeljni ugovor su jutros u 10 sati potpisali premijer Crne Gore Dritan Abazović i patrijarh SPC-a Porfirije. Građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković rekao je novinarima ispred Vile Gorica da je Abazović danas pokazao da vodi netransparentnu politiku i da prema građanima postupa na podmukao način.

- To ne radi Vlada koja tvrdi da je transparentna. Abazović ne drži do mišljenja stručne javnosti. Ovo je sve otvorenija diktatura Abazovića. Ovo nisu interesi građana. Ovo nije ni interes Srba u Crnoj Gori. Crnogorski narod pruža im ruku da gradimo stabilniju, evropsku Crnu Goru - rekao je Zeković.

On je rekao da su okupljeni građani protiv otimanja crnogorske kulturne baštine i falsifikovanja nacionalne historije.

- Ovo je na štetu svih u Crnoj Gori. Ovo je jasan signal svima da je vrijeme da se stvara široki demokratski front - dodao je.

VEZANI TEKST - Abazović potpisao Temeljni ugovor sa SPC-om, Krivokapić: Ovo ulazi u dio historijskih prevara

Demokratska partija socijalista (DPS) najavila je danas da pokreće inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore.

Iz te partije su saopćili da je inicijativa otvorena za sve one koji također smatraju da se Vlada neodgovorno odnosi prema nacionalnim interesima Crne Gore.

- Danas potpisani Uugovor, koji je protivan Ustavu Crne Gore, bit će suspendovan odmah nakon izbora nove Vlade - poručuju iz DPS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.