Protesti u Srbiji podijelili i medije: Kako pišu Informer i Danas

Objavljeno: 17.04.17 u 21:35

Protesti studenata protiv diktature u Srbiji podijelili su tamošnje medije. Prema načinu izvještavanja lako se može zaključiti jesu li uz studente ili aktuelnu vlast. 

Studenti poručili: Hoćemo kulturu a ne diktaturu
Studenti poručili: Hoćemo kulturu a ne diktaturu

Dok novinar Informera u svom izvještaju piše da je svega “pedesetak dokonih bahatih dosista paradiralo Beogradom“, Danas prenosi da su “protesti protiv diktature, 15. šetnjom za redom, ušli u treću nedjelju nezadovoljstva režimom Aleksandra Vučića, te da je demonstranata više nego tokom prethodnih, prazničnih, dana, kao i da atmosfera i energija skupa nagovještava da će ih sutra biti još više“.


Informer je u svom izvještaju citirao i dio navodnog saopštenja Nezavisnog studentskog pokreta koji je priznao fijasko.


- Sasvim je očigledno da je protest doživio fijasko i da sada mora da se sponzoriše da bi se opravdao novac koji dolazi sa Zapada – navedeno je u saopštenju, u kojem, kako dalje ističe Informer, Nezavisni studentski pokret poziva mlade da ne nasjedaju na provokacije raznih anti-srpskih organizacija koje ne žele dobro svojoj zemlji.


Danas izvještava da su studenti tokom protestne šetnje od Skupštine, preko Terazija, opet tražili ostavke ispred Republičke izborne komisije, a u nastavku Svetogorskom ulicom skandirali su "nisi naš predsjednik", a moglo se čuti i “hoćemo kulturu a ne diktaturu“.
Naglašava da su se demonstranti najviše zadržali pred zgradom javnog servisa Srbije, i bili najglasniji sa pjesmom "javna kuća Srbije".