Protestna šetnja u Bihaću: Suze i ruže u Uni za Editu i Selmu

Objavljeno: 13.10.16 u 12:22

U suzama i s tugom studenti Univerziteta u Bihaću oprostili su se danas od svojih kolegica Edite Malkoč i Selme Agić, koje su smrtno stradale u ponedjeljak u Sarajevu.

 

Mirno, dostojanstveno prošetali su gradskim ulicama Bihaća s porukom „Brzina ubija“, a potom s gradskog mosta simbolično bacili bijele ruže za Editu i Selmu.

Tišina, jecaj, bol pretvorili su se u poruku koju su kazali nad Unom, nad rijekom na kojoj je Edita odrasla i za koju je tako bila vezana.

- Oprostit ćemo se ovako nad Unom od naših koleginica Edite i Selme i tražimo odgovornost - kazao je Dino Muslić, predsjednik Unije studenata Univerziteta u Bihaću.

Studentima se se na protestnoj šetnji pridružili brojni građani.

- Kao grupacija koja se prije svega zalaže za prava, interese i zaštitu studentske populacije, nastojimo graditi zdrave vrijednosti u našem društvu, te ovom protestnom šetnjom i porukama skrećemo pažnju na obijesnu vožnju i obijesne vozače koji kontinuirano i drsko krše mnoge zakonske i moralne propise. Takvim odnosom i ponašanjem pokosili su mladost, ugasili dva cvijeta, dvije ruže Editu i Selmu. Tražimo odgovornost, tražimo promjenu ponašanja i pravo mladosti na život - poručili su studenti Univerziteta u Bihaću.

(A.S./Faktor.ba)