open-navfaktor-logo
search
Drama u Sarajevu
Provalili u auto pa pustili psa na policiju, policajac morao pucati na životinju
Jedan od provalnika u automobil u centru Sarajeva, kojeg su policajci sinoć zatekli na djelu, pustio je psa na policiju, nakon čega je napadnuti policajac morao pucati na životinju.
29.04.2021. u 12:03
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, sarajevska policija sinoć je u 23:05 sati obaviještena da je u ulici Turhanija, općina Centar, u toku provala u automobil.

Dolaskom na mjesto događaja policajci su na djelu zatekli dva NN muškarca koja su pokušala pobjeći. Jednog od njih policajci su uspjeli zadržati, dok je drugi, vodeći psa na povocu, nastavio bježati da bi, nakon što su ga policajci sustigli, pustio psa sa povoca na policajce.

Tom prilikom je pas napao i ugrizao za nogu jednog policajca koji je, kako bi spriječio daljnji napad, zapucao iz pištolja na psa, ispalivši pet metaka. Nakon toga, policajci su, zbog napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti uhapsili A. N., rođen 1986. godine iz Sarajeva. Također, policajci su zbog teške krađe u pokušaju uhapsili A. Z., rođen 1978. godine iz Vogošće.

Povrijeđenom policajcu ljekarska pomoć je pružena u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje su mu ustanovljene lakše povrede.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, saopćio je MUP KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.