open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Prva zvanična pobjeda Crnogoraca pod Hadžibegićem, Englezi se provukli
Fudbalska reprezentacija Crne Gore slavila je na gostovanju na Kipru s 2:0, a bh. stručnjak Faruk Hadžibegić tako je stigao do prve pobjede na klupi Crnogoraca u jednom zvaničnom susretu.
05.09.2020. u 19:55
get url
text

Crnogorci su do pobjede stigli zahvaljujući golovima Steva Jovetića, koji je priliku dobio odmah nakon poluvremena, kada je zamijenio Fatosa Beqiraja.

Prvi od dva gola Jovetić je postigao u 60. minuti, a 13 minuta kasnije je udvostručio prednost svoje selekcije, što se ispostavilo kao konačan rezultat.

Fudbalska reprezentacija Engleske do minimalne pobjede na gostovanju kod Islanda stigla je u posljednjoj minuti utakmice.

Engleska je od 71. minute igrala s igračem manje poslije isključenja Walkera. U 90. minuti Ingasson je morao pod tuš zbog igranja rukom, a Sterling je realizovao najstrožiju kaznu.

Ipak, tu nije bio kraj uzbuđenja. Čini se da su sudije s Balkana danas bile raspoložene za pokazivanje na bijelu tačku, pa je srbijanski arbitar u drugoj minuti sudijske nadoknade pokazao na penal. No, Bjarnason je promašio, pa su se Englezi provukli kroz iglene uši.

Jedini gol s utakmice Island - Engleska pogledajte OVDJE.

Ranije danas Sjeverna Makedonija je s 2:1 savladala Armeniju, a pravdu na ovom meču dijelio je najbolji bh. arbitar Irfan Peljto, koji je dosudio tri penala.

Liga nacija, rezultati:
Liga A:
Island - Engleska 0:1

Liga C:
Sjeverna Makedonija - Armenija 2:1
Azerbejdžan - Luksemburg 1:2
Kipar - Crna Gora 0:2
Estonija - Gruzija 0:1

Liga D:
Gibraltar - San Marino 1:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.