open-navfaktor-logo
search
NBA
Prvaci produžili finalnu seriju, Lowry promašio šut za titulu
Osim što su smanjili rezultat u finalnoj seriji na 3:2, Ratnicima ide i na ruku što će se šesti meč igrati u njihovoj Oracle Areni
11.06.2019. u 08:10
get url
text

Pobjedom 106:105 aktuelni prvaci NBA lige Golden State Warriorsi spasili su prvu "meč loptu" u finalu play-offa protiv Toronto Raptorsa.

Osim što su smanjili rezultat u finalnoj seriji na 3:2, Ratnicima ide i na ruku što će se šesti meč igrati u njihovoj Oracle Areni.

Golden State je sve vrijeme bio u prednosti, a u određenim dionicama utakmice imali su i 12 poena prednosti. Toronto je uspijevao držati priključak, uvijek su bili na nekih šest-sedam poena zaostatka.

Povrijeđeni Kevin Durant, koji nije igrao još od 8. maja, vratio se na parket, no čini se da je odluka o njegovom povratku bila pomalo ishitrena s obzirom na to da se povrijedio u drugoj četvrtini. Povredu Duranta iskoristio je Cousins, koji je za nešto manje od 20 minuta na parketu postigao 14 poena.

Posljednji napad na utakmici mogao je Raptorsima donijeti prvu titulu prvaka NBA lige u historiji franšize, ali je Kayle Lowry promašio taj šut.

Warriorse je do drugog trijumfa u finalnoj seriji predvodio Steph Curry sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija. Klay Thompson je bio odlična podrška Curryju sa 26 poena, šest skokova i četiri asistencija. Draymonda Greena su dvije asistencije dijelile od triple-doublea, imao je po deset poena i skokova i osam asistencija.

Na drugoj strani, Kawhi Leonard je ubacio 26 poena uz 12 skokova, šest asistencija i po dvije ukradene lopte i blokade. Kyle Lowry stao je na 18 poena, četiri skoka i šest asistencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.