open-navfaktor-logo
search
NBA liga
Prvaci s pobjedom otvorili novu sezonu, Musini Netsi večeras na parketu
Prva zvijezda gostiju Stephen Curry bio je najefikasniji igrač utakmice. Sjajni bek je za 36 minuta ubacio 32 poena, a za triple-double nedostajala su mu dva skoka i devet asistencija
17.10.2018. u 08:26
get url
text
Stepehen Curry

Utakmicom između Philadelphia 76ersa i Boston Celticsa počela je 73. sezona NBA lige, najjačeg košarkaškog takmičenja na planeti. Gosti su odnijeli pobjedu rezultatom 105:87, a prvo ime u redovima Kelta bio je Jayson Tatum koji je za 28 minuta ubacio 23 i samo jedan skok nedostajao mu je za double-double.

Najefikasniji igrač domaćeg sastava bio je centar Joel Embid koji je za 36 minuta, koliko je proveo na parketu, postigao 23 koša i uhvatio deset lopti. Vrijedi izdvojiti da je hrvatski reprezentativac Bario Šarić utakmicu završio sa šest poena, šest skokova i jednom asistencijom.

Večeras će prvi put na parket u novoj sezoni istrčati Brooklyn Netsi našeg Džanana Muse. Mrežice će gostovati u Detroitu, a u MOZZART kladionici kvota na pobjedu Pistonsa iznosi 1.50, dok je 2.95 kvota na trijumf ekipe iz Brooklyna. Kvota na neriješen rezultat je 13.00. Za ovu utakmicu MOZZART je ponudio još niz drugih opcija za klađenje. Tako kvota da će ukupni zbroj poena premašiti 206,5 iznosi 1.60, dok u slučaju da obarete opciju da će biti manje koševa od pomenutog zbira poena kvota iznosi 2.19Kompletnu ponudu za ovaj meč pogledajte OVDJE.

U drugom susretu koji je završen u srijedu rano ujutru po centralno evropskom vremenu aktuelni prvaci Golden State Warriorsi u odbranu titule krenuli su trijumfom na gostovanju kod Oklahma City Thundera. Ratnici su slavili sa 108:100.

Prva zvijezda gostiju Stephen Curry bio je najefikasniji igrač susreta. Sjajni bek je za 36 minuta ubacio 32 poena, a za triple-double nedostajala su mu dva skoka i devet asistencija. Curry je odličnu podršku imao u Kevin Durantu. Durantula je bivšem timu zabio 27 poena, te zabilježio osam skokova i šesta asistencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.