Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić posjetili su danas osnovne škole u Centru gdje su prvačićima uručili ruksake sa školskim priborom, ali i udžbenike koje im daruje Općina Centar.

- Općina Centar ima tradiciju da pred početak nove školske godine svim prvačićima pokloni školski ruksak sa priborom. Od ove godine odlučio sam da uz to obezbijedimo za naše đake prvake potrebne udžbenike i to za svih 570 prvačića iz Centra. Ovo mi ne smatramo troškom, već investicijom za budućnost, jer samo obrazovani ljudi i poznavaoci više stranih jezika će nas povesti u Evropu. Za unapređenje obrazovanja za sve osnovne škole iz Centra smo nabavili pametne table i sa ovim pilot projektom namjeravamo nastaviti i dalje. Također smo nabavili i Micro Bite uređaje, te imamo u planu nabaviti i tablete na kojima će raditi učenici pod nadzorom svojih nastavnika - kazao je načelnik Ajnadžić.

Kako je saopćeno iz Općine Centar, u ovogodišnjem općinskom budžetu za ovu namjenu obezbijeđeno je 102.000  maraka.

- Želim vam sve najbolje pred početak nove školske godine. Moje želje su da zavolite matematiku i bosanski jezik, te ostale predmete i da budete dobri učenici. Nadam se da će vam ovi pokloni Općine Centar dobro doći na tom putu znanja. Općinsko vijeće Centar će nastaviti podržavati ovakve projekte koji imaju za cilj unapređenje obrazovnog sistema u našim školama, kazala je predsjedavajuća Karačić.