open-navfaktor-logo
search
Gravina ne odustaje
Prvi čovjek italijanskog fudbala: Tražit ćemo od UEFA-e da igramo u julu i augustu
Gabriele Gravina, predsjednik Fudbalskog saveza Italije, još jednom je odbacio sve ideje i prekidu Serie A i proglašenju prvaka.
26.03.2020. u 08:38
get url
text

Prvi čovjek tamošnjeg fudbala nada se da će pandemija koronavirusa splasnuti i da će se takmičenje nastaviti, odnosno da će biti održano ovog ljeta.

- Otkazivanje sezone smatrao bi mojim porazom. Odbacujem bilo kakva razmišljanja koja vode takvom zaključku. Dokle god je to moguće, nastavit ću da odbacujem te hipoteze - kazao je Gravina, dodavši:

- Sve dok budem mogao, neću izgubiti nadu da ćemo nastaviti sezonu. Učinit ću sve da se to dogodi. Ja sam čovjek koji teško odustaje - rekao je Gravina za Radio Marte:

- Svjestan sam da je još prerano razmišljati o datumu, ali moramo razmišljati pozitivno. Potrudit ćemo se da čak i igramo pod cijenu da tražimo podrške od UEFA-e i FIFA-e kako bismo igrali i nakon 30. juna, čak i u julu i augustu.

Serie A je prekinuta 9. marta, a tada je najavljeno kako bi se trebala nastaviti 3. aprila. No, od toga, sada je već izvjesno, nema ništa. U Italiji je registrovano 74.386 ljudi pozitivnih na koronavirus, a preminuo je 7.503 osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.