Prvi čovjek SFF-a Miro Purivatra: Festival će ove godine biti realizovan na rekordnih 14 screenova

Objavljeno: 10.08.17 u 17:09

U toku su posljednje pripreme za 23. izdanje Sarajevo Film Festivala. Fotoreporter portala Coolstyle.ba zabilježio je brojne ekipe dok užurbanim koracima na plus 40 rade posljednje pripreme, "ušminkavaju" popularne festivalske lokacije – Ljetno kino, trg ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, prostor oko "Meeting Pointa"... Cijeli grad se "obukao" u SFF boje, i spreman je da dočeka i radost podijeli sa posjetiocima iz cijelog svijeta.

Purivatra: Festival programski bogatiji
Purivatra: Festival programski bogatiji

- Mislim da je sve spremno i da festival praktično počinje onako kako smo mogli i zamisliti. Sve ono što smo planirali proteklih godinu, pa možda i više, uspjeli smo realizovati - poručio je prvi čovjek SFF-a Mirsad Miro Purivatra.

Tokom osam festivalskih dana, dan manje nego inače, publika će imati priliku pogledati 235 filmova (111 dugometražnih i 124 kratkometražna, 137 igranih, 70 dokumentarnih i 28 animiranih filmova) iz 54 zemlje koji će biti prikazani u 18 programa. Dvadeset treći SFF će ukupno imati 43 svjetske i 23 međunarodne premijere, što ga svrstava među najznačajnije festivale u Evropi i svijetu.

- Uvođenjem takmičarskog programa za najbolje filmove studenata iz regije festival će ove godine programski biti još kvalitetniji. Na planu širenja broja projekcija idemo u Općinu Ilidža i u Općinu Novi Grad, tako da će festival ove godine biti realizovan na rekordnih 14 screenova. Također, vrlo smo sretni da imamo i potpuno renovirano naše najpopularnije Ljetno kino koje će od ove godine imati naslov Raiffeisen Open air, zahvaljujući jednom od naših glavnih sponzora. Nadam se da će ljudi imati jedno novo iskustvo, i da će u jednom novom dekoru uživati u najboljim filmovima iz BiH, Evrope i svijeta- naglasio je Purivatra.

Više pročitajte na linku.