open-navfaktor-logo
search
Eko grad predstavlja
Prvi Pauk bager na tržištu BiH
Nakon uspješno realiziranog projekta reciklomata koji je dočekan i prihvaćen sa oduševljenjem građana Bosne i Hercegovine, ekskluzivni zastupnik proizvođača Menzi Muck, Eko grad d.o.o, na tržište BiH plasirao je prvi pauk bager. Menzi Muck je originalni švicarski proizvod, kreiran za švicarsko geografsko područje. Obzirom na geografsku sličnost dviju zemalja BiH i Švicarske, pauk bager je konstrukciski, tehnički i softverski prilagođen za naše tržište.
24.05.2023. u 11:52
get url
text
Pauk bager

{$galerijaFotografija}

Menzi Muck mobilni Pauk bageri pomjeraju standarde kada su u pitanju radne mašine: Mašina koja može nesmetano raditi u vodi ili blatu u dubini do 2,5 metara, koja pruža maksimalnu tehnološku operativnost i na najnepristupačnijim područjima, pa i u usponu na 4,5 metra visine zahvaljujući čeličnim kandžama pri izuzetno velikim nagibima čak i do 90°.

Jedna od tehničkih specifikacija pauka bagera jeste pogon na sva četiri fleksibilna točka, podesiva u svim smjerovima, horizontalni, vertikalni i paralelni što ga čini potpuno adaptibilnim na svakoj vrsti tla, jer je tehnički osposobljen da pronalazi  najsigurniji ugao za zaštitu tla po kojem se kreće.

Ekograd d.o.o. kao i sa projektom reciklomata našoj državi donosi produkte koji načinom svog rada štite okoliš i ne ostavljaju ekološki otisak iza sebe. Upravo je Menzi Muck Pauk bager idealan za čiščenje i uređenje korita rijeka prvenstveno jer koristi biorazgradivu hidrauličnu tekućinu, koja štiti vodozaštitnu zonu, te je ekološki prihvatljiva.

Svojom brzinom kretanja, mogućnošću izmjene težišta, te specijalizirani alati koje posjeduje omogućavaju promptno djelovanje u svim vremenskim neprilikama kao što su poplave, šumske bujice, mećave, klizišta te posljedice zemljotresa. Zahvaljujući lepezi alata koje nudi ova mašina idealna je za šumarstvo, izgradnju pruga, kao i za zahtjevne projekte u građevini.

U poređenju sa ostalom šumarskom opremom, Menzi Muck je vrlo lagan, a istovremeno moćan, ima pozitivne ekološke efekte jer nizak pritisak na tlo štiti šumski teren i sprječava oštećenje preostalih šumskih populacija.

Pauk bager proizvođača Menzi Muck tehnološka je inovacija za kojom postoji velika potražnja u regiji te na svim tržištima koja su geografski izazovna poput Švicarske. Ekograd uspio je osigurati dostupnost ovog proizvoda na naše tržište samim time i regije, unatoč tome što su sve narudžbe za ovim proizvodom obustavljene do kraja 2025. godine radi velike potražnje.

Ekskluzivni zastupnik Menzi Muck mašina za Bosnu i Hercegovinu je društvo Eko grad d.o.o. Sarajevo a cijene ove mašine se kreću od 350.000 eura pa na više u zavisnosti od broja i vrste priključnih alata i namjene mašine. 

Pauk bager, 24.05.2023.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.