Priznanje

Prvi put u historiji: BiH domaćin Evropskog prvenstva u olimpijskom taekwondou

Objavljeno: 16.07.2019. u 20:14

Rad saveza nagrađen je prvenstveno dobijanjem organizacije G1 takmičenja, a sada i dobijanjem organizacije EP-a, kazao je Šarić

FOTO: Ilustracija

Evropska Taekwondo asocijacija danas je objavila da će Bosna i Hercegovina prvi put u historiji biti domaćin Evropskog seniorskog i juniorskog prvenstva u olimpijskim kategorijama, te Evropskog master turnira.

Osim toga, BiH će biti domaćin i prvenstva "Generation 24" za kadete. Pored Bosne i Hercegovine u regiji 5, nalaze se još i Albanija, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Izrael,  Kosovo, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Rumunija, Srbija, Slovenija i Turska.

BiH će biti domaćin događaja koji će se održati od 28. oktobra do 1. novembra 2020. godine, a član Izvršnog odbora za međunarodne odnose gospodin Samir Šarić istakao je danas kako je posebno sretan zbog događaja koji predstoje, te da je BiH prva država u regionu koja će biti domaćin ovakvoj vrsti događaja.

- Obećanje je ispunjeno, naša država će po prvi put biti domaćin evropskih prvenstava u olimpijskom taekwondou. Rad saveza nagrađen je prvenstveno dobijanjem organizacije G1 takmičenja, a sada i dobijanjem organizacije evropskih prvenstava u olimpijskom taekwondu - kazao je Šarić.

Bosna i Hercegovina će biti domaćin taekwondo G1 turnira u oktobru ove godine. Zenička Arena ugostit će preko 800 takmičara iz raznih zemalja širom svijeta.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije