open-navfaktor-logo
search
Testiranje otkrilo
Prvi sportista iz BiH pozitivan na COVID-19
Košarkaški klub Fenerbahče u subotu je odlučio sve igrače i članove stručnog štaba, ukupno 35 ljudi, testirati na koronavirus.
22.03.2020. u 09:53
get url
text

Pozitivan na COVID-19 bio je generalni menadžer kluba Cenk Renda, pišu turski mediji. Iako su iz turskog velikana još prije testirana poručili kako će javno objaviti rezultate testiranja, to još nisu učinili.

VEZANI TEKST - Kompletan tim Fenerbahčea bit će testiran na koronavirus

Mediji iz Turske navode da su četiri košarkaša zaražena koronavirusom među kojima je i nekadašnji omladinski bh. reprezentativac Tarik Biberović. Osim njega, zaraženi su Luigi Datome, Kostas Sloukas i Ahmet Düverioğlu.

Košarkaši su smješteni u karantin do drugog testa kojem će biti podvrgnuti danas.

Koliko je situacija ozbiljna najbolje govori podatak da su Fenerbahčeu stigle poruke podrške od ljutih rivala na parketu Anadolu Efesa, Galatasaraya, Trabzonspora i Bešiktaša.

Inače, Tarik Biberović je bivši omladinac sarajevskih Sparsa, a 2017. godine potpisao je višegodišnji ugovor s turskim velikanom. Iako je igrao za U-16 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u ljeto 2018. godine Biberović je dobio i tursko državljanstvo, te je odlučio da će u budućnosti nastupati za reprezentaciju ove zemlje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.