open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Prvi test: Sarajevo u Butmiru poraženo od Mladosti
Sarajevo je utakmicu počelo u sastavu: Kovačević, Lazić, Kurdić, Hebibović, Šabanović, Sagaf, Velkoski, Šišić, Rahmanović, Milanović i Ahmetović
19.06.2019. u 20:13
get url
text

Prvotimci FK Sarajevo danas su u prijateljskom susretu odigranom u Trening centru Butmir od Mladosti s 1:2.

Mladost je povela već u drugoj minuti susreta preko Boje, a priliku za izjednačenjem je propustio Rahmanović  u 14. minuti susreta. Samo tri minute kasnije, Mladost povećava prednost pogotkom Atajića.

Sarajevo je do pogotka stiglo u 22. minuti preko Amara Rahmanovića. U nastavku susreta Bordo tim je prijetio preko Hebibovića, Ahmetovića i Rahmanovića, ali se rezultat do kraja poluvremena nije mijenjao.

U drugom poluvremenu Sarajevo je u par navrata prijetilo preko Handžića, a u samom finišu utakmice priliku za postizanjem pogotka propustio je Tatar.

Sarajevo je utakmicu počelo u sastavu: Kovačević, Lazić, Kurdić, Hebibović, Šabanović, Sagaf, Velkoski, Šišić, Rahmanović, Milanović i Ahmetović.

U drugom poluvremenu Sarajevo je nastupilo sa sljedećim sastavom: Dizdarević, Mustafić, Dupovac, Gljiva, Hodžić, Gavrić, Blagojević, Tatar, Salčin, Hasanović i Handžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.