open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
PSG pao na Anfieldu, Zvezdi bod protiv Napolija
Odličnu utakmicu u prvom kolu grupe C odigrali su Liverpool i PSG na Anfieldu, a je domaći tim slavio sa 3:2
18.09.2018. u 22:56
get url
text
Liverpool

Redsi su bili bolji tim u prvom poluvremenu, a na vodeći gol morali su čekati do 30. minute kada je Daniel Sturridge pogodio glavom za 1:0. Bio je to prvi star za engleskog napadača poslije šest godina u Ligi prvaka poslije šest godina, a prvi otkako je Jurgen Klopp stigao na Anfield.

Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0. James Milner je pogodio sa bijele tačke. Gol Thomasa Meuniera pet minuta prije kraja prvog poluvremena vratio je PSG u život.

U nastavku je Liverpool bio bolja ekipa, dominirao jer, a gosti iz Francuske tek su na mahove pokušavali ugroziti gol Alissona. Ipak, sedam minuta prije kraja utakmice Mbappe je je pogodio za 2:2.

Ipak, Klopp je imao dodatnog džokera u rukavu. Roberto Firmino, koje je zbog povrede oka bio na klupi, u finišu susreta je ušao u igru umjesto Sturridgea i u sudijskoj nadokandi pogodio za veliku pobjedu Redsa.

U drugom meču Crvena zvezda i Napoli podijelili su bodove u meču pred krcatom Marakanom, odigravši 0:0.

Galatasaray je u grupi D pred svojim navijačima sa 3:0 savladalo moskovski Lokomotiv. Fudbaleri Fatiha Terima do vodstva su stigli u devetoj minuti meča, a pogodio je Rodrigues poslije asistencije Akbabe. Pobjedu aktuelnog prvaka Turske ovjerio je Derdiyok golom u 67. minuti utakmice, a konačnih 3:0 postavio je Inan s bijele tačke u četvrtoj minuti sudijske nadokande.

U drugom duelu grupe D između Schalkea i Porta nije bilo pobjednika, a meč je okončan rezultatom 1:1. Gosti su u 13. minuti propustili šansu da povedu nakon što je Telles promašio penal.

Prvo poluvrijeme okončano je bez pogodaka, ali su u nastaku susreta viđena dva. Stadion u Gelsenkirchenu proključao je kada je u 64. minuti Embolo matirao Casillasa, koji je večeras zaigao u svojoj jubilarnoj 20. sezoni Lige prvaka. Da Španac jubilej ne pamti po porazu pobrinuo se Octavio, koji je 15 minuta prije kraja pogodio sa kreča.

Atletico Madrid je nakon preokreta stigao do pobjede protiv Monaca sa 2:1, dok je BVB u drugom meču grupe A s 1:0 slavio u gostima kodClub Bruggea.

Liga prvaka, rezultati:
Club Brugge - Borussia Dortmund 0:1
Crvena zvezda - Napoli 0:0
Galatasaray - Lokomotiv Moskva 3:0
Liverpool - PSG 3:2
Monaco - Atletico Madrid 1:2
Schalke - Porto 0:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.