open-navfaktor-logo
search
Ligue 1
PSG preokretom do pobjede protiv prvaka, Messi zamijenjen na poluvremenu
Derbi 12. kola između Paris Saint-Germaina i Lille pripao je domaćem sastavu koji je nakon preokreta slavio s 2:1 u duelu sa aktuelnim prvakom.
29.10.2021. u 22:53
get url
text

Aktuelni prvaci Francuske poveli su golom 21-godišnjeg Kanađanina Jonathana Davida. Mladi napadač je na pravi način iskoristio proigravanje svog iskusnijeg kolege Buraka Yilmaza i pogodio za 0:1.

Upravo je turski napadač na samom startu susreta imao odličnu priliku kada se u drugoj minuti sjajnom intervencijom istakao Gianluigi Donnarumma.

Imao je Lille i u 14. minuti dobru priliku preko Jonathana Ikone, ali je lopta prozujala pored desne stative Parižana.

Kako je igrao tim sastavljen od brojnih velikih zvijezda najbolje govori podatak da su prvu veliku šansu domaći fudbaleri kreirali tek u 40. minuti kada Angel Di Maria nije iskoristio dobro situaciju pred golom prvaka Francuske.

Nakon što je prvo okončano minimalnom prednošću gostiju, drugo je počelo dobrim prilikama za Lille. U prvoj od dvije šanse Donnarumma je odbranio šut Jonathana Davida u 47. minuti, da bi isti igrač deset minuta bio neprecizan.

Zanimljivo da je Mauricio Pochettino na poluvremenu u svlačionici ostavio Lionela Messija, a na teren poslao Maura Icardija.

Upravo je Icardi u 73. minuti dobro šutirao, ali preko gola, da bi već u narednoj minuti Marquinhos pogodio za izjednačenja poslije ubačaja Di Marije.

Upravo je sjajni Argentinac bio je čovjek odluke za PSG kada je u 88. minuti poslije asistencije Neymara pogodio za totalni preokret domaćina i pobjedu 2:1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.