open-navfaktor-logo
search
Real u problemu
PSG spremio bogatstvo za Mbappeov novi ugovor, ali i posebnu klauzulu
Španski AS je, pozivajući se na francuske medije, prenio informaciju kako su Parižani Mbappeu spremi ponuditi petogodišnji ugovor vrijedan 185 miliona eura
25.12.2019. u 22:17
get url
text

Iako je Kylian Mbappe ugovorom za Paris Saint-Germain ugovorom vezan do 2022. godine, već neko vrijeme traju spekulacije o njegovom transferu u Real Madrid.

Na Santiago Bernabeuu odavno žele mladog francuskog napadača, o čemu je nedavno govorio i trener Kraljeva Zinedine Zidane.

- Igrač je taj koji donosi odluku o svojoj budućnosti. U ovom trenutku on igra za PSG, ali vidjet ćemo u budućnosti što će biti. Znam da je uvijek govorio da mu je san da jednog dana zaigra za Real Madrid - rekao je nekadašnji reprezentativac Francuske, a danas trener Los Blancosa pred utakmicu Lige prvaka protiv Galatasaraya.

S obzirom da Real skoro otvoreno "prijeti" PSG-u, francuski prvak je spremio novi spektakularan ugovor za svog napadača.

Španski AS je, pozivajući se na francuske medije, prenio informaciju kako su Parižani Mbappeu spremi ponuditi petogodišnji ugovor vrijedan 185 miliona eura, što je iznos u koji nisu uračunati individualni i klupski bonusi.

Određene informacije govore kako je prvak Francuske u novom ugovoru pripremio i posebnu "anti Madrid" klauzulu, što bi značilo da idućih pet godina Florentino Perez ne bi imao šanse dovesti igrača za kojim čezne, a upravo ova klauzula mogla bi Realu predstavljati veliki problem u želji da angažuju Mbappea.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.