open-navfaktor-logo
search
Traže "jedinicu"
PSG u pregovorima s golmanom Real Madrida
Kostarikanac, koji s Kraljevima ima ugovor do ljeta 2020. godine, očito je odlučio potražiti novu sredinu
06.06.2019. u 16:03
get url
text

Paris Saint-Germain u srijedu je objavio kako se oprašta od Gianluigija Buffona, što je bio jasan znak da će aktuelni prvak Francuske krenuti u potragu za novom "jedinicom". Kako navodi španski list Marca, tim iz Pariza počeo je pregovore sa Realovim Keylorom Navasom, što je i jasan znak da se njemački golman Kevin Trapp neće vratiti u kub sa Parka prinčeva.

Navodno su, prema informacijama Marce, pregovori odmakli i na pravom putu, te bi u narednim danima mogao biti postignut dogovor između iskusnog čuvara mreže i PSG-a.

U prilog ovom transferu idu i planovi Zinedinea Zidanea u kojima je "jedinica" Reala rezervisana za Thibauta Courtoisa, pa je Kostarikanac, koji s Kraljevima ima ugovor do ljeta 2020. godine, očito odlučio poražiti novu sredinu.

U slučaju eventualnog transfera Navasu bi glavna konkurencija bio Alphone Areola, 26-godišnji golman koji je proteklu sezonu počeo kao prvi čuvar mreže kluba iz Pariza, no kasnije je bio primoran mjesto u startnoj postavi prepustiti iskusnom italijanskom golmanu.

Navas je u protekloj sezoni upisao 21 nastup za Real u svim takmičenjima, primio je 21 pogodak, a u sedam mečeva uspio je sačuvati svoju mrežu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.