open-navfaktor-logo
search
Fenomenalan start
PSG ušao u historiju: Trideset tri boda nakon jedanaest kola
Fudbaleri PSG-a su u prvih 11 utakmica ove sezone postigli 39 golova, a klub je primio svega šest
30.10.2018. u 10:55
get url
text

Ekipa francuskog prvoligaša Paris Saint Germaina (PSG) je u 11. kolu francuskog prvenstva savladala ekipu Marseillea rezultatom 2:0 te zabilježila 11. pobjedu u ovoj sezoni. Aktuelni prvak Francuske tako je stigao engleski Tottenham, s kojim dijeli titulu kluba koji je do sada ostvario najbolji početak sezone unutar Liga petice, javlja Anadolija.

PSG je osvojio pet šampionata u posljednjih šest sezona u francukoj Ligue 1, a odličan početak ove sezone ušao je i u historiju.

Pred početak sezone kormilo francuskog kluba preuzeo je trener Thomas Tuchel, a ofanzivni trojac PSG-a koji čine Neymar, Kylian Mbappe i Edinson Cavani, u dosadašnjem dijelu sezone nije imao milosti prema protivnčikim golmanima.

Fudbaleri PSG-a su u prvih 11 utakmica ove sezone postigli 39 golova, a klub je primio svega šest. Najbolji strijelac bio je Mbappe s 10 golova, prate ga Neymar s osam, te Cavani s pet golova.

PSG, osim što je ranije oborio nacionalni rekord Olympique Lilloisa od osam utakmica bez izgubljenih bodova iz 1936. godine, stigao je i englesku ekipu Tottenhama, s kojom trenutno dijeli titulu najboljeg početka sezone, a to je 11 utakmica bez izgubljenog boda unutar Liga petice.

Tottenhamu je to pošlo za rukom 1960. godine, kada je tek u 12. kolu odigrao neriješeno s Manchester Cityem i tako izgubio prve bodove. Tottenham je te godine bio i engleski šampion.

PSG će u 12. kolu francuskog prvenstva na domaćem terenu ugostiti ekipu Lillea, a u slučaju da pobijedi iza sebe će ostaviti i Tottenham.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.