PU Istočno Sarajevo: Pavica prijavljen Tužilaštvu i za požar na komšijinom kombiju

Objavljeno: 06.12.17 u 13:41 Autor: B. P.

Rogatička policija podnijet će izvještaj Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu protiv 29-godišnjeg Ermina Pavice, zbog sumnje da je zapalio kombi u Kukavicama kod Rogatice, koji je u vlasništvu Dževada Mašića, povratnika u ovo mjesto.

Zapaljeno vozilo, FOTO: ARHIV
Zapaljeno vozilo, FOTO: ARHIV

Pavica se, kako je saopćeno iz policije, sumnjiči da je 25. novembra ove godine ispred Mašićeve porodične kuće benzinom polio prednji dio kombija VW 70X0D, a potom ga zapalio otvorenim plamenom. U požaru je potpuno izgorio prednji dio kombija i dio karoserije, što je policiji prijavljeno istog dana nešto prije ponoći.

Pavica se sumnjiči za krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

VEZANI TEKST - Nova paljevina kod Rogatice: Izgorio automobil još jednog povratnika u Kukavice

Protiv Pavice je, inače, početkom decembra Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu podnesena krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivična djela lažno prijavljivanje krivičnog djela, javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, ugrožavanje sigurnosti, te oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. 

On je policiji u Rogatici 14. novembra prijavio da mu je nepoznata osoba putem mobitela slala poruke prijetećeg sadržaja. Pet dana kasnije, pored šupe u blizini njegove porodične kuće u rogatičkom naselju Kukavice, izgorio je njegov automobil Golf 2, te dio šupe na koji se požar proširio s vozila.

VEZANI TEKST - Pavica osumnjičen da je sam sebi slao prijeteće poruke i zapalio automobil

- Na osnovu preduzetih operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici Uprave došli su do saznanja da se u vezu sa navedenim događajima, dovodi oštećeni E. P. kao izvršilac krivičnih djela. Lice E. P. se sumnjiči da je u mobilni aparat vlasništvo F. P. ubacio sim karticu i sa istog sebi poslao poruke prijetećeg sadržaja, te da je zapalio putničko motorno vozilo marke Volkswagen, tip Golf 2, koje koristi, i pomoćni objekat, čime je kod članova svoje porodice izazvao strah, uznemirenost i osjećaj ugroženosti na nacionalnoj osnovi - saopćeno je nekoliko dana kasnije iz PU Istočno Sarajevo.